Vertrouwenspersoon bij Christelijke Muziekvereniging David Oosterwolde (hierna “David”)

 

Er zijn soms dingen waar je als (jeugd)lid van de vereniging tegen aan kan lopen en je niet goed weet hoe je dit zelf moet oplossen. Het kan zijn dat je je niet fijn voelt, omdat je het gevoel hebt te worden buitengesloten of gepest. Of er zijn problemen in het contact met anderen die je zelf niet met hen durft te bespreken. Kun jij je niet altijd goed concentreren tijdens de repetities? Dan kan muziek maken, waar je eerder zoveel plezier in had, ineens erg lastig worden. Het is misschien goed om er eens over na te denken om contact op te nemen met een vertrouwenspersoon van de vereniging.

 

“David” is een muziekvereniging met het doel om voor jong en oud, een omgeving te creëren waarin ieder zich veilig voelt. Binnen een veilige omgeving kunnen leden met plezier musiceren, zich positief ontwikkelen en zich thuis voelen. “David” wil er alles aan doen om problemen die dit in de weg staan, zoals treiteren en pestgedrag, agressie, discriminatie, seksuele intimidatie en andere ongewenste omgangsvormen zoveel mogelijk te voorkomen en voor de betrokken leden om hen te ondersteunen. Ongewenst gedrag komt overal voor en kan dus – helaas – ook binnen onze vereniging plaatsvinden. De vertrouwenspersoon kan het aanspreekpunt zijn voor leden, ouders en vrijwilligers die te maken hebben gekregen met ongewenst gedrag zoals hierboven omschreven.

 

Als vertrouwenspersonen werken we volledig onafhankelijk. Wij zijn aangesteld door het bestuur van “David” en valt ook direct onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van “David”. Wat kunnen we samen op een laagdrempelige wijze doen? Vaak wordt er een drempel ervaren om naar iemand toe te stappen, om dingen waar je last van hebt mee te delen (vb. door angst, schaamte, onmacht etc.). Het probleem wordt door de vertrouwenspersoon strikt vertrouwelijk behandeld. Er wordt eerst alleen geluisterd, om vervolgens samen te overleggen wat de beste oplossing is voor het probleem. Alleen met toestemming van die persoon zullen er verdere stappen worden ondernomen en eventueel andere mensen worden betrokken.

 

In voorkomende gevallen kun je met ons contact opnemen door een mail te sturen naar Hendrike Spijkerboer, 06-82458533, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
Hans het Lam, 06-55335369, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar je mag ons ook op de repetitie altijd even aanspreken!